Graag stellen wij ons aan u voor

De Nederlandse Schoenmakers Vereniging is op 13 Mei 2002 ontstaan door de fusie tussen de OndernemersUnie in het Schoenambacht en de Verenigde Organisatie van Schoenmakers. Door deze fusie bestaat er één grote branchevereniging voor schoenmakers.

Als u een eigen zaak heeft kunnen wij veel voor u betekenen. Zoveel dat de branchevereniging bijna onmisbaar is bij het drijven van een eigen onderneming.

U zult als schoenmaker gemerkt hebben dat ”je naast je handen ook goed gereedschap nodig hebt”. Dat is bij het repareren van schoenen   natuurlijk het mes en de lijm. Dat is bij ondernemen een branche organisatie die achter u staat.

De Nederlandse Schoenmakers Vereniging regelt de behartiging van de belangen van haar leden in de ruimste zin van het woord. Dit kan zijn in de vorm van lobby voor behoud van de lage BTW, het veranderen en wegnemen van overbodige regels of het waarborgen van onze opleiding.
Maar natuurlijk ook vele voordelen voor de individuele ondernemer.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 U ontvangt altijd de laatste informatie over onze branche d.m.v. de nieuwsbrief.

 Tussentijds wordt u via mailingen en digitale nieuwsbrieven van de voor u belangrijke activiteiten op de hoogte gehouden.

 Uw bedrijfsnaam wordt op onze internetpagina vermeld waarop de consument op zoek kan naar een goede schoenmaker. U kunt deze gegevens zelf wijzigen en invullen. Een stukje gratis reclame.

 Via de Nederlands Schoenmakers Vereniging bent u ook gratis lid van MKB-Nederland. MKB biedt u dé informatie en tools voor ondernemerschap, zoals handige boeken, scans en netwerkevenementen.

Als lid kunt u gratis of met korting gebruik maken van:

 U kunt bij een zakelijk geschil beroep doen op een gratis advocaat van de vereniging tot een maximum van € 907,50 per kalenderjaar.

 U kunt invloed uitoefenen op de branchebelangen via uw vertegenwoordigers in het pensioenfonds, bij de opleiding, MKB Nederland en de CAO.

 Wij vochten voor u voor behoud van de lage BTW! En daardoor hebben wij in ieder geval al ruim 15 jaar de lage BTW kunnen hanteren. En vooralsnog blijft hij van toepassing.

 U kunt gebruik maken van de leveringsvoorwaarden van de NSV. Schept duidelijkheid richting uw cliënten.

 Als u advies en bijstand nodig heeft bij milieuvergunningen en andere problemen met uw gemeente of verhuurder kunnen wij u daarbij behulpzaam zijn.

 Indien u dit wenst kunt u deelnemen aan het jaarlijkse prijsvergelijking waarbij wij de uitslag uitsluitend aan de deelnemers ter beschikking stellen.

 Wij hebben voor u voorbeeld contracten en voorbeeld loonberekeningen en geven u deskundige uitleg en eerstelijns advisering over alle zaken die de moderne ondernemer bezighouden.

 U kunt bij ons terecht voor CAO informatie en premies sociale verzekeringen.

 Wij ontwikkelden de Arbocatalogus www.arboschoenmaker.nl en www.schoentechniekveilig.nl.

 Als lid van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging kunt u deelnemen in de stichting Financiële Hulp bij Zieke Schoenmakers.

 Deelname maakt AOV overbodig voor het 1ste jaar.

 U heeft geen wachttijd meer.

 Uw voordeel hangt af van uw persoonlijke situatie en is dus niet in geld uit te drukken.

 Bij u in de regio worden regioavonden gehouden. Hiervoor zult u worden uitgenodigd. Collegiaal overleg met collega’s op regioavonden dat is onbetaalbaar!

 Twee maal per jaar zijn er ledenbijeenkomsten. De ledenvergadering in het voorjaar en de CrispinusFamiliedag in het najaar. Een unieke gelegenheid om ervaringen met collega's uit het hele land uit te wisselen.

 In het voorjaar wordt Dé Dag voor de Schoenmaker gehouden samen met de NSV Plein Vakbeurs, of het Schoenmakersdiner.

 Thema bijeenkomsten over een vaktechnisch of ondernemersgericht onderwerp.

 Wij voeren een reclame campagne richting consument voor de schoenmakers in de vorm van "Klaar voor..... en vervolgens de seizoenen".

 Mogelijkheid om individueel met onze ambassadeur Marijke Helwegen op de foto te gaan tegen kostprijs.

 Toegang tot het ledengedeelte van onze site met abonnement op de digitale nieuwsbrief.

 Gratis advertentie op internet met bijvoorbeeld zaak te koop of personeel gezocht.

 Mogelijkheid tot deelname aan de wedstrijd Schoenmakerij van het jaar. Een prachtige mogelijkheid voor een stukje extra reclame.

 Wij organiseren jaarlijks Vakwedstrijden voor de branche.

 Mogelijkheid om onze huisstijl te gebruiken op uw drukwerk, advertenties, websites en natuurlijk in de winkel.

 Kortingen op diverse cursussen van onze opleiding.

 Wisselende kortingsaanbiedingen.

 Collectieve kortingsregeling bij de BUMA en SENA.

 Korting op verzekeringen via SuperGarant exclusief voor de schoenmakerij ontwikkelde verzekeringen.

 Een uniek eigen kassasysteem NSV Kassa speciaal ontwikkeld voor de vereniging en exclusief voor leden te verkrijgen tegen een vriendelijk tarief. Inclusief de reparatieregistratie en voorraadbeheer.

 Branchepromotie in de pers en op diverse beurzen.

 Help 123 - Slimme, eenvoudig en voordelige BHV tool. Digitale BHV met korting via de Vereniging.

 Zo kunnen wij u nog vele voordelen geven. Maar beter is het om gewoon lid te worden en onze voordelen direct te proberen.

 Niet aangesloten zijn bij de NSV kost gewoon geld!

U mag het lidmaatschap van de NSV best zien als product wat niet in uw bedrijf mag ontbreken.

Natuurlijk bent u benieuwd naar de kosten van dit alles. Onze contributie bedraagt momenteel € 371,50 per jaar (2018) exclusief BTW als wij daar de eerder genoemde voordelen vanaf halen komt dit eigenlijk neer op een gratis lidmaatschap en zult u er zelfs op verdienen!

Boven genoemde bedragen gelden op dit moment van schrijven en kunnen in de loop van de tijd wijzigen.

De Nederlandse Schoenmakers Vereniging heeft als doelstelling het behartigen van de gemeenschappelijke, economische en sociale belangen van haar leden én van het schoenherstellersbedrijf in het algemeen.

Enkele voorbeelden zijn:

 Wedstrijd Schoenmakerij van het jaar.

 Vakwedstrijd.

 Lage BTW op schoenreparatie.

Lid worden of extra informatie? Vul het onderstaande formulier in.

Contactformulier lidmaatschap / informatiepakket