De schoenhersteller anno nu

Het beroep van schoenhersteller

Het beroep van schoenhersteller is weliswaar al heel oud, maar dat neemt niet weg dat hij met zijn tijd is meegegaan. De schoenhersteller is een ambachtelijke duizendpoot: hij heeft aan de ene kant zijn handen, zijn mes en de lijm nodig, wat hem tot een typisch ambachtelijke vakman maakt. Aan de andere kant zijn geavanceerde machines in de praktijk van vandaag onmisbaar geworden. Naast het feitelijk herstellen van schoenen behoren tot het takenpakket van de schoenhersteller ook: het contact met klanten, het adviseren over en uitvoeren van reparaties, het nadenken over de uitstraling van de winkel en werkplaats en over de verkoop van aanverwante artikelen.

Lees meer >>>>

Perspectief in de branche

De schoenmakersbranche is een dynamisch vakgebied met veel werkgelegenheid voor zowel de zelfstandig ondernemer als de werknemer.

Indien je wilt werken als schoenmaker heb je bijna altijd een baan. Veel schoenmakers zijn op zoek naar personeel en op dit moment zijn er ook veel schoenmakerij te koop in de branche.

Neem eens een kijkje op onze markt.

Personeel gezocht

Bent u op zoek naar een baan in de schoenmakerij? klik dan hier voor onze vacatures binnen de branche.

Lees meer >>>>

Starter in de schoenmakerij?

Wilt u een bedrijf starten in de schoenmakerij?

Belangrijk is dat u op het juiste punt gaat beginnen. Niet vlak bij een zittende collega maar op een plek waar nog voldoende omzet te behalen is. Neem contact op met het secretariaat. Wij informeren u graag waaraan u moet denken. Of wellicht weten wij een zaak voor een overnemer wordt gezocht. Ook kennen wij het gratis aspirantlidmaatschap voor aankomend zelfstandige ondernemers.

Neem contact op: